Pitäisikö lapsesi seuloa autismista?

Jakaminen on välittämistä!

Jaa

Twiitti

Jaa

Huhtikuu on autismin tietoisuuskuukausi. Terve Mommies -lehti haluaa vastata kaikkiin autismispektrihäiriöihin liittyviin kysymyksiisi (ASD).

Sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskusten (CDC) mukaan ”arvioidaan, että yhdestä 80: stä ja 1: stä 240: stä, keskimäärin 1: llä 110 lapsesta Yhdysvalloissa on ASD.”

Noin 13 prosentilla amerikkalaisista lapsista on jonkinlaisia ​​erityistarpeita, mukaan lukien autismispektrin häiriöt.

Mikä on autismi?

Autismispektrin häiriöt (ASD) ovat ryhmä kehitysvammaisia, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä sosiaalisia, viestintä- ja käyttäytymishaasteita. ASD -potilaat hallitsevat aivoissaan tietoa eri tavalla kuin muut ihmiset. Nämä häiriöt voivat vaihdella lievästä vakavaan.

ASD -luokituksia on kolme.

Klassisella autismilla olevalla lapsella on merkittäviä kieli- ja puheviiveitä sekä vakavien sosiaalisten ja viestintähaasteiden, henkisten erityistarpeiden sekä epätavallisen käyttäytymisen ja kiinnostuksen kohteiden kanssa.

Aspergerin oireyhtymä on autismin lievempi muoto. Aspergerin lapsilla voi olla sosiaalisia haasteita ja epätavallisia käyttäytymisiä ja etuja. Heillä ei kuitenkaan tyypillisesti ole ongelmia kielen tai henkisen vammaisuuden kanssa.

Lapsilla, jotka täyttävät joitain autistisen häiriön tai Asperger-oireyhtymän kriteerejä, mutta eivät kaikki, voidaan diagnosoida läpäisevä kehityshäiriö-ei muuten määritelty (PDD-NOS). Näillä lapsilla on yleensä vähemmän ja lievempiä oireita kuin lapsilla, joilla on autistinen häiriö. Oireet voivat aiheuttaa vain sosiaalisia ja viestintähaasteita.

Jos uskot, että lapsellasi voi olla autismispektrihäiriö, tässä on joitain oireita, joita voidaan etsiä:

Lapsi, jolla on ASD, toukokuu:

Ei vastaa heidän nimeään 12 kuukaudella

Ei kohtaa kohteisiin osoittaa kiinnostusta (piste lentokoneella lentävä yli) 14 kuukaudella

Älä pelaa “teeskentele” pelejä (teeskentele “ruokkia” nukke) 18 kuukautena

Vältä silmäkosketusta ja haluat olla yksin

On vaikeuksia ymmärtää muiden ihmisten tunteita tai puhua omista tunneistaan

Ovat viivästyneet puhetta ja kielitaitoa

Toista sanoja tai lauseita uudestaan ​​ja uudestaan ​​(echolalia)

Anna riippumattomat vastaukset kysymyksiin

Järkyttyä pienistä muutoksista

On pakkomielteisiä etuja

Läpäistä kätensä, rokkaa vartaloaan tai pyöriä ympyröinä

On epätavallisia reaktioita tapaan, jolla asiat kuulostavat, haju, maista, näyttävät tai tuntevat

Liittyvät virtsarakon tartunnan ja postmenopausaaliset naiset

Jos lapsellasi on jokin yllä olevista oireista, sinun on pyydettävä häntä seuloa autismista. Autismille ei kuitenkaan ole parannuskeinoa, häiriön diagnosointi varhaisessa vaiheessa auttaa sinua ja lapsesi saamaan tarvittavat avun ja resurssit.

Alle kolmen vuoden ikäiset lapset voidaan seuloa hyvin lastenlääkärin kanssa käytävällä lapsivierailulla. Valtiot tarjoavat myös ilmaisia ​​arviointeja vammaisten lasten levityskeskuksen kautta. Vanhemmat voivat soittaa tähän numeroon 1-800-695-0285 saadakseen selville, kuinka saada ilmainen tutkimus heidän valtiostaan. Jos lapsesi on yli kolmen vuoden ikäinen, paras vaihtoehto on ottaa yhteyttä paikalliseen koulupiiriin saadaksesi lisätietoja hänen seulonnasta.

Vaikka autismispektrihäiriöiden hoitoa ei ole käytettävissä. Varhaiset interventiopalvelut auttavat lapsia syntymästä 3 -vuotiaana (36 kuukautta) oppimaan tärkeitä taitoja, mukaan lukien parempia tapoja kommunikoida, kuinka kävellä ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Lapsesi lääkäri voi myös suositella ruokavalion muutoksia tai määrätä lääkkeitä. On erittäin tärkeää mennä lapsesi oireiden yli lääkärinsä kanssa, jos uskot, että hänellä voi olla autismispektrihäiriö.

Tämän viestin on tuonut sinulle Ubicare, ensimmäinen terveydenhuollon sisältömarkkinat ja Ortiz -lakiasiaintoimisto. Paljon lisätietoja osoitteessa Ubicare osoitteessa ubicare.com.

Linkki tähän viestiin: Pitäisikö lapsesi seuloa autismin puolesta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Muista itsesiMuista itsesi

pakotin itseni tekemään luettelon viidestä toiminnasta, harrastuksista tai kiinnostuksen kohteista, jotka minulle on tärkeää muistaa synnytyksen seuraavana vuonna. Yritän tarkastella sitä nyt ja muistuttaa itselleni henkilökohtaisia etuja, joita haluan ylläpitää